12 Haziran 2015

Milletvekili yemin töreni | Milletvekili yemini metni sözleri

  Online       12 Haziran 2015

Milletvekili yemini tam metni sözleri oku

Anayasaya göre, milletvekillerinin yemin etme andı şöyle:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;

hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma;

toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma;

büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim."

Milletvekili yemin töreni ne zaman yapılacak?

TBMM Genel Kurulu, seçim sonuçlarının YSK'ca TRT'de ilanını takip eden 5. gün saat 15.00'de toplanacak, bu ilk birleşimde milletvekilleri yemin edecek.

Milletvekili yemini tam metni sözleri oku Milletvekili yemin töreni ne zaman yapılacak? Milletvekili yemini metni sözleri tıkla oku!

YSK'nın seçim sonuçlarını, 18-19 Haziran günleri ilan edeceği tahmin ediliyor. Buna göre, TBMM Genel Kurulu, yemin töreni için 23 ya da 24 Haziran günü toplanacak.

Yemin töreninin ardından, TBMM'nin 26. Başkanı'nın seçimi için takvim de işlemeye başlayacak. Meclis'in toplandığı ilk birleşimde, TBMM Başkanlığı için adaylık başvuruları alınacak.

Milletvekili yemin töreninden sonra, ilk 5 gün içinde TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı için adaylık başvuruları yapılacak, ikinci 5 günlük sürede de seçimler gerçekleştirilecek.

Buna göre, 27 ya da 28 Haziran günleri başvurular sona erecek. Bu tarihten itibaren 5 gün içinde de TBMM Başkanlığı seçimleri yapılacak. Yemin töreni ile 25. dönem TBMM’sinin resmen, hukuken oluşacağını ve çalışmalarına başlayacağını aktardı.

Sonrasında TBMM Başkanı adaylık sürecinin başlayacak, ant içme töreni dahil 5 gün içerisinde adaylık başvurularının yapılacak ve sonraki 5 gün içinde de seçim sonuçlanacak.
logoblog

Tag: Milletvekili yemin töreni | Milletvekili yemini metni sözleri