10 Ocak 2015

2015 TÜSİAD yeni başkanı kim oldu?

  Online       10 Ocak 2015
Yeni TÜSİAD başkanı kim oldu?

TÜSİAD yeni başkanı Cansen Başaran Symes seçildi.
Haluk Dinçer'i ikna edemeyen TÜSİAD Başkanlar Kurulu, yeni başkanın Cansen Başaran Symes olmasına karar verdi.

"Cansen Başaran Symes" TÜSİAD Başkanı oluyor..

4 Haziran’da Muharrem Yılmaz’ın istifasıyla boşalan TÜSİAD Başkanlığı’na seçilen Haluk Dinçer, bu göreve devam etmeyi kabul etmedi ve Rahmi Koç, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Ömer Sabancı, Cem Boyner, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aldo Kaslowski, Muharrem Kayhan, Ümit Boyner gibi eski başkanların yer aldığı Başkanlar Kurulu toplanarak yeni başkanın Cansen Başaran Symes olmasına karar verdi.

TÜSİAD yeni başkanlığına Cansen Başaran Symes seçildi. Önceki akşam toplanan TÜSİAD Yönetim Kurulu’nda da hangi üyelerin yönetimde devam edip hangi üyelerin gideceği ele alındı.

Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan'ın haberine göre; 2010 yılında Ümit Boyner başkanlığındaki TÜSİAD yönetimine giren Cansen Başaran Symes, 22 Ocak’ta yapılacak genel kurulda seçildiğinde derneğin üçüncü kadın başkanı olacak.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Cansen Başaran Symes üstlenirken Erkut Yücaoğlu da Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevini Tuncay Özilhan’a devredecek. Cansen Başaran Symes de Tuncay Özilhan da birlikte görev yapacakları arkadaşlarını seçmek için çalışmalarına başladı.

TÜSİAD Başkanlığı için Haziran’da da yine başkan yardımcıları Tayfun Bayazıt ve Memduh Boydak’ın adı gündeme geldi. Ancak Bayazıt’ın görevi kabul etmediği, şirketlerinin vergi incelemesi geçirmesi ve hükümetle ters düştüğü gibi iddialar yüzünden Boydak’ın başkanlığına sıcak bakılmadığı söyleniyor.

Barış sürecinde derneğin Güneydoğulu yönetim kurulu üyesi Tarkan Kadooğlu’nu da adı geçti ancak bu da bir iddianın ötesine geçmedi. Yeni yönetimde olup olmayacağını sorduğumuz Kadooğlu, yeni başkanın yönetimini seçeceğini söyleyerek topu Cansen Başaran Symes’e attı.
logoblog

Tag: 2015 TÜSİAD yeni başkanı kim oldu?